Zucchinibiffar
4 portioner

INGREDIENSER
500 g potatis
500  g morötter
2 rödlökar olivolja salt
2 dl Gefleortens turkisk  yoghurt 1 kruka mynta salt
1 zucchini
1 halloumiost
1 gul lök
1 ägg
½  dl ströbröd
1 krm svartpeppar olivolja till stekning
1 citron

GÖR  HÄR
Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och morötter. Dela potatisen i klyftor och morötterna i mindre bitar. Lägg på en plåt och ringla rikligt med olivolja över, salta. Grädda i 35–40 minuter. Dela rödlöken i fyra delar och lägg över rotfrukterna när 15 minuter återstår av   gräddningen.

Hacka mynta och blanda tillsammans med yoghurt. Smaka av med salt och låt stå svalt till servering. Riv zucchini på den grova sidan av rivjärnet och lägg i ett durkslag över diskhon. Salta rikligt och låt zucchinin vattna av sig i 15 minuter.

Skölj noga av saltet och pressa bort så mycket vatten det går. Riv halloumi och lök på den grova sidan på rivjärnet. Blanda med zucchini, ägg, ströbröd och svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna rikligt med olivolja. Forma smeten till 8 biffar och stek på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida. Servera biffarna tillsammans med rotfrukter, myntayoghurt och citronklyftor.