Vinterceasarsallad
4 portioner

INGREDIENSER
500 g laxfilé
salt
svartpeppar
1 förp bacon
½ baguette
olivolja
1 påse delad grönkål
parmesan till servering
1 äggula
1 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer
1 dl olivolja
1 dl Gefleortens crème fraiche
½ citron, saft
½ dl riven parmesanost
salt
svartpeppar


GÖR  SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°. Lägg ut laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Stek i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna något. Stek baconet knaprigt i sitt egna fett.
Dela brödet i centimeterstora bitar och rosta med olivolja i stekpanna eller i ugnen på 200° i
ca 5 minuter. Gör dressingen genom att mixa samman äggula, vitlöksklyfta och sardeller med en stavmixer. Vispa försiktigt i olivolja. Rör i crème fraiche, citronsaft och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Servera allt tillsammans med grönkål, riven parmesan och dressing.