
Viltskavsburgare m dressing och picklad rödlök |
4 portioner |
INGREDIENSER
1 rödlök 1 msk rårörsocker ½ dl rödvinsvinäger ½ dl olivolja flingsalt 2 dl crème fraiche 1 tsk dijonsenap svartpeppar 480 g viltskav/renskav salt & svartpeppar smör till stekning 4 hamburgerbröd 1 kruka sallad ½ kruka persilja GÖR SÅ HÄR Skär löken i tunna halvmånar och lägg i en skål. Tillsätt socker och vänd om tills den löst sig. Tillsätt vinäger och olja, smaka av med salt. Låt dra i minst 20 minuter. Rör ihop crème fraiche och senap, smaka av med svartpeppar. Låt dra till servering. Hetta upp en stekpanna rikligt med smör och stek viltskavet tills det är genomstekt. Rosta gärna bröden i en brödrost eller i ugnen. Fördela sallad över botten, klicka ut rikligt med dressing, lägg över viltskaven och toppa med picklad rödlök och mycket hackad persilja. |