UGNSBAKAD TORSK
Det går bra att använda annan fisk, t ex sej eller lax.
4 portioner
4 bitar torsk ca 500 g
1 kruka basilika
1 dl ströbröd
25 g Smör
2 fänkål
16 cocktailtomater
2 dl Gefleortens Lätt Crème Fraiche Franska Örter
salt och nymalen peppar
4 citronklyftor

 

Sätt ugnen på 175°. Kör basilika och ströbröd i en matberedare till ett grönt strössel. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Toppa med strösslet. Salta och peppra. Lägg några klickar smör på fisken. Skär fänkålen i riktigt tunna skivor. Halvera tomaterna. Strö ut fänkål och tomater på en djup plåt. Lägg över lite smör. Salta och peppra. Baka fisk och grönsaker i ugn ca 15 min eller tills fisken är genomkokt och grönsakerna mjuka. Servera med crème fraiche, kokt potatis och klyftor av citron. Dekorera gärna med basilika.