Ugnsbakad torsk med sötpotatis och brynt smörcrème
4 portioner

INGREDIENSER
600 g torskfilé
2 sötpotatisar
200 g champinjoner
smör och olja
salt och svartpeppar
50 g smör
2 dl Gefleortens crème fraiche
65 g mangold
färsk timjan

GÖR  SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och hylva den tunt eller skär i små fina klyftor. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Ställ in i ugnen i 10 minuter innan du ställer in torsken. Lägg upp torsken i en oljad form, salta. Sätt en termometer i fisken, sänk värmen på ugnen till 150° och låt gå tillsammans med sötpotatisen tills fisken uppnått en inner-temperatur på 50°. Fräs svampen i smör eller olja tills den får lite yta. Salta och peppra.
Bryn smöret tills det blir gyllene och börjar lukta nötigt. Blanda det brynta smöret med
crème fraichen. Servera torsken med sötpotatisen, den brynta smörkrämen, svampen, mangold och eventuellt en kvist timjan.