Tre lyxiga snittar till sommarfesten
6 portioner

MELONSNITTAR
INGREDIENSER

150 g fetaost
2 dl Gefleortens crème fraiche
1 melon, gärna vattenmelon
½ kruka mynta

GÖR  SÅ HÄR
Rör ihop fetaost med crème fraiche. Skär upp melonen i skivor och sedan bitar av skivorna.
Fördela crème fraicheröran på melonbitarna och toppa med mynta.


MINIRÖSTI
INGREDIENSER

5 potatisar
smör och/eller olja till stekning
salt
vitpeppar
3 dl Gefleortens gräddfil
1 burk stenbitsrom/löjrom
½ rödlök
dill till garnering

GÖR  SÅ HÄR
Riv potatisen och hetta upp en stekpanna med smör och/eller olja. Stek små nypor av
potatisrivet gyllene, krydda med salt och vitpeppar. Låt svalna. Klicka ut gräddfil, rom
och finhackad rödlök och dill.

KNÄCKESNITTAR
INGREDIENSER
4 ägg, hårdkokta
1 rödlök, finhackad
2 dl Gefleortens crème fraiche
salt
svartpeppar
12 små bitar knäckebröd/kex
200 g rökt lax
4 msk gräslök, finhackad
½ kruka dill

GÖR  SÅ HÄR
Hacka äggen smått, blanda med rödlök och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran på knäckebrödet och toppa med en bit lax. Toppa med hackad gräslök
och en dillkvist.