Tomatfoccaica
4 portioner
INGREDIENSER
(Färdig foccaciamix går också att använda, följ då anvisningar på förpackningen)
25 g jäst
3 dl vatten, ljummet
½ dl olivolja
2 msk flytande honung 1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl  special
 
1 dl Gefleortens crème fraiche 1 förpackning röda och gula körsbärstomater
½ tsk torkad rosmarin
½ kruka färsk timjan flingsalt

GÖR HÄR
Smula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, honung och salt. Tillsätt mjölet under omrörning till en deg och knåda i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.
Häll upp degen på ett bakbord och lägg ut i en form, låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Klappa in crème fraiche runt om och ovanpå degen strax innan den ska in i ugnen. Det ger en härligt knaprig yta. Täck med delade körsbärs- tomater, torkad rosmarin,
repad timjan och flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i  ca  10  minuter  eller tills det har fått fin  färg.