Sockerkaka
32 stycken

INGREDIENSER
1 ½ dl blandade nötter
50 g smör
2 dl rårörssocker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ½ dl Gefleortens standardmjölk
1 apelsin, saft och skal

GLASYR
4 dl florsocker
2 msk vatten

lingon
1 apelsin, skalet
2 msk hackade hasselnötter


GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1 ½ liters kakform. Hacka nötterna.
Rör smör och råsocker pösigt. Tillsätt ett ägg  i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt,
rör ner i smeten. Tillsätt mjölk, nötterna samt skal och saft från apelsinen. Fördela smeten i formen och grädda i 35–40  min. Blanda florsocker med vatten. Vispa med elvisp i någon minut till en trögflytande röra. Ringla över kakan och toppa med lingon, apelsin- skal och hackade hasselnötter.