Smörgåstårta med smak av pepparrot, lax och räkor

8–10 bitar

1 limpa okryddad kavring, ca 450 g
150 g smält smör
 
Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
4 dl Gefleortens crème fraiche Gourmé pepparrot, havssalt & citron
½ dl majonnäs
150 g färskost
1 dl hackad dill, färsk eller fryst
1 dl hackad gräslök, färsk eller fryst
svartpeppar
salt
Garnering
ca 200 g gravad lax
sallad
1 citron
ca 1 kg oskalade räkor
färsk dill 
 

Klipp ut bakplåtspapper så det täcker botten på en form med löstagbara kanter.

Skär av kanterna på brödet. Smula ner brödet i mindre bitar och mixa ihop i en matberedare med smält smör. Packa hälften av massan i formen med bakplåtspapper i botten.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.

Hårdkoka äggen, hacka dem sedan fint och blanda med crème fraiche, majonnäs, färskost och kryddor. Smaka av med salt och peppar.
Plocka sedan upp bladen och smält dem tillsammans med ca 1 msk vatten i en kastrull på svag värme. Låt lösningen svalna något. Rör försiktigt ner gelatinlösningen i den inte alltför kalla crème fraicheröran.
Fördela fyllningen över bottnen i formen. Täck med resterande brödmassa. Ställ kallt i ca 3 timmar eller till nästa dag.

Garnera tårtan innan servering med sallad, citronklyftor, laxskivor och skalade räkor. Toppa tårtan med rejält av dill och gräslök.