Smörgåstårta
6 portioner

INGREDIENSER

F Y L L N I N G 1
1 knippe sparris
300 g ädelost
5 dl Gefleortens
crème fraiche
 
F Y L L N I N G 2
1 rödlök
300 g färskost
salt
svartpeppar

TOPPING
25 g bladspenat
1 förp ärtskott
1 knippe rädisor, tunt
skivade
½ gurka, tunt hyvlad
6 st hönökakor


GÖR  SÅ HÄR
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skär bort 2 cm på sparrisroten och koka i 4 minuter. Spola med kallt vatten. Skär av sex sparristoppar och lägg åt sidan för garnering.
Skiva stammarna smått till fyllning. De sparrisarna som fortfarande har topp delas i 3 delar och används till garnering.

Mosa ihop ädelost och crème fraiche med en gaffel i en skål. Rör samman finhackad rödlök, färskost, salt och svartpeppar i en annan skål. Fördela färskoströran på första bröden, använd två så det blir en cirkel. Fyll på med den skivade sparrisen. Bred ut ädeloströran på nästa lager. Lägg på översta brödlagret och täck med crème fraicheröran. Garnera med bladspenat, ärtskott, sparristoppar och tunt skivade rädisor och gurka. Fäst den skivade sparrisen och ärtskott runt om tårtan.