RÖDVINSMARINERAD BIFF MED ROSMARINPOTATIS OCH PEPPARROTSSÅS
4 portioner
En härligt enkel pepparrotssås passar
perfekt till grillat kött.
4 skivor ryggbiff á 150 g
1 dl rött vin
1 msk koncentrerad kalvfond
1 kg potatis
2 msk smör
1 dl färsk rosmarin
500 g polka- eller rödbetor
2 dl Gefleortens Crème Fraiche
1 dl  Gefleortens Vispgrädde
1 dl färsk pepparrot, fint riven
1 tsk fransk senap
salt och nymalen peppar

 
Dela biffarna i två på längden. Marinera i vin blandat med kalvfond och nymalen svartpeppar. Trä upp köttet på blötlagda grillspett. Sätt ugnen på 200°. Lägg potatis, rosmarin och klickar av smör i en ugnsfast form. Tvätta rödbetorna men skala dem inte. Rosta rödbetor och potatis i ca 40 minuter eller tills de är mjuka. Grilla köttet. Värm grädden och blanda ner crème fraiche. Ta från värmen, rör ner pepparroten och senap. Smaka av med salt och peppar. Servera biffen med varm pepparrotssås, rosmarinpotatis och bakade polkabetor.