Pepparkakscookies
20 stycken

INGREDIENSER
75 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
½ dl rapsolja
2 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskryddor
½ tsk hjorthornssalt
2 dl vetemjöl

1 dl Gefleortens crème fraiche
½ dl lingon
1 ½ tsk gelatinpulver
1 ½ msk Gefleortens standardmjölk
florsocker, till garnering


GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 150°.
Vispa smör och strösocker poröst med elvisp. Tillsätt lite olja   i taget. Tillsätt vaniljsocker, pepparkakskryddor,   hjorthornssalt och vetemjöl. Rör samman på svag hastighet. Rulla degen till små bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10–15 minuter. Öppna inte luckan under tiden de gräddas. Ta ut och låt svalna.

Rör samman crème fraiche och tinade lingon i en skål. Rör   ihop gelatinpulver och mjölk i en rostfri skål. Hetta upp en kastrull med varmt vatten och lägg i skålen med gelatin-  pulverblandningen. Rör tills vätskan har  blivit varm och pulvret löst sig. Tillför pulverblandningen i crème fraicheröran och blanda ut. Fyll en spritspåse med röran och spritsa på en kaka,  tryck sedan på en annan så de blir en  dubbelcookie.


Pudra med florsocker innan  servering.