Ostsoppa med kryddgrönt och rädisor
STSOPPA MED KRYDDGRÖNT OCH RÄDISOR
4 portioner
Lika snabblagad som enkel och god. Perfekt när de där sista ostkanterna ligger och ser ledsna ut.
2 msk Svenskt Smör
2 msk vetemjöl
5 dl hönsbuljong
3 dl Gefleortens Mjölk 3%
1 dl Gefloertens Vispgrädde
3 dl riven ost 
salt och peppar
1 krm muskotnöt
färska eller frysta örtkryddor
10 rädisor 

Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med buljong. Rör till slät konsistens. Späd ytterligare med mjölk och grädde. Låt soppan koka upp och sjuda i 5 minuter. Blanda ned osten, smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Hetta upp soppan och servera direkt med ett gott bröd. Dekorera med örtkryddor och hackade rädisor. 
 
Tips: Det finns frysta örtkryddor, exempelvis provensalska örter, som smakar väldigt bra i soppan