ÖRTKRYDDAD FLÄSKFILÉ MED POTATISGRATÄNG
4 portioner
Världens enklaste och godaste gratäng gör du med skivad potatis och matlagningsgrädde vitlök.
1 kg potatis
en klick Svenskt Smör
2½ dl Gefleortens Matlagningsgrädde
1 klyfta Vitlök
1-2 dl Gefleortens Mjölk
1 dl riven Västerbottensost®
1 kg fläskfilé
1 dl finhackad färsk timjan
salt, peppar
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Lägg den i en smord form och slå på grädde och mjölk, strö på ost. Grädda gratängen i ca 45 minuter. Bryn under tiden köttet i en panna på spisen. Krydda runt om med salt och peppar. Sätt in filén i ugnen och stek i ca 20 minuter. Tag ut filén. Rulla den i hackad timjan i ett smörpapper. Låt den vila ett par minuter invirad i smörpappret innan du skär upp den. Servera tillsammans med gratängen och en grönsallad.