November

V 42-44
 

Hej!

Nu var de ett tag sen. Det har varit fullt upp. Massor att göra innan snön får komma. Och än är vi inte riktigt redo för snö.
Vi kan börja med helgen. Jag, Lovis och min pappa rullade norr ut på Fredag morgon. Jag har nämligen fått äran att vara gudmor. Och mitt hjärta smälter för lilla Hedda. Min allra äldsta och bästa vän döpte deras dotter i Funäsdalen. Och som gudmor fick jag stå och hålla lilla Hedda tillsammans med gudfar. På fredagen hade vi taco mys och lite strunt prat. Vi är uppvuxen i samma by. Därav fick min pappa också träffa sina gamla vänner/grannar. Nästan så man är släkt på nått vis när man är uppvuxen så nära inpå.


Och Funäsdalen vilket landskap så himla fint med berg och snö. På lördag morgon hade vi 12 minus grader. Och eldade i den lilla kaminen vi hade i stugan. Hit kommer vi absolut tillbaka. Skulle vara så coolt att köra skoter en hel dag. Jag är ju ingen skid människa kan knappt stå på ett par skidor. Men motorer med lite fart och fläkt gillar jag ;) Renar fick vi också så på vägen upp, väldigt vackra djur. På lördagen efter kyrka, mat och massvis med tårta rullade vi hemåt igen.
Dala hästarna ni ser på bilden är ett Dop minne till Hedda från oss. Lovis fick en sån när hon döptes. Och jag är så förtjust i den så beställde en lika till Hedda. Dom är handgjorda och målade i Nusnäs.
 
På söndagen ville Lovis (som vanligt) åka till mormor och morfar. Så då passade jag på att göra klart mitt projekt att måla i hallen. Fick nått ryck förra veckan att börja måla. Men är man snål och köper billig färg så får man måla tak 3-4 gånger så det tog sin tid. Men för att vara mej så vart jag rätt nöjd. Är inte så mycket för små pyssel med maskerings tejp spackel och sånt. Utan färgen ska på så fort som möjligt! Så nu är första hallen klar. Har själva "inner" hallen kvar.
 
Också har vi planterat de där träden som vi förberedde för. De var rätt häftigt att det finns stora fullvuxna träd att köpa. Dom kom på en stor lastbil. Har för mig att dom var odlad typ nere i Danmark. Så nu hoppas vi att dom överlever vintern efter att vi har pysslat så med att plantera dom.
 
Nu ska jag ta och plugga lite. Jag ska ta lastmaskins kort så att jag kan köra snö i vinter. Jag kommer uppgradera mig från spade till liten maskin. Och då måste jag ha förarbevis för lastmaskin. Så snöar det i vinter kommer jag garanterat infinna mig i Gävle i min lilla Wille!!
Men som sagt vi har lite att fixa innan dess. Plogpinnar och plogblad/sandspridare ska provköras och se till att allt fungerar.
 
Ha de gott så hörs vi av!!


 
V 45-47

Hej hallå!

Nu har jag precis målat klart en omgång i hallen. Målade ju tapeten. Men ganska snart insåg jag att den "100 år" gamla fejk panelen skar sig ganska rejält mot den gråa färgen. Så det var bara att börja måla den vit. Så nu har jag en vända kvar. Plus massa lister och grejor. Ganska bökigt att måla bakom elementen. Men jag hoppas det blir bra. Egentligen har jag inte riktigt tålamod för massa små pyssel. Men man lär bita ihop ibland om det ska bli nått gjort ;)
 
Babyshower har jag också varit på. Så mysigt att träffa min favvo kompis igen. Hon har nämligen flyttat till Norge för några år sedan. Så det är inte jätte ofta man ses. Så det var väldigt kul. Och såklart super kul att en bebis är på gång. På kvällen var vi ut och åt på The Church i Sandviken. Hade aldrig varit där, men cool kyrka som är nyrenoverad till restaurang. Maten var helt okej. Inget slår ändå Charleys kött.
 
Jag och Jonas (en av drängarna) slet i två dagar med att få ner plogkäppar i backen. Får skylla oss själva att vi var en vecka sen så det hade hunnit frysa i backen. Så skruvdragaren fick jobba på rätt hårt. Men tillslut så fick vi till det rätt skapligt.
 
Också har jag ju gått kurs också och tagit lastmaskinskort. För att få "arbeta" med lasmaskin måste man ta ett speciellt förarbevis. Så det var en data kurs med teori prov sedan hade vi uppkörning här på gården. Så de blev ju kanon. Så nu kan jag inte skylla längre på att jag saknar lastmaskinskort. Och inatt fick vi äntligen hänga på plogarna första gången. Men det vart att ploga slask vatten mest. Så tråkigt. Men det kommer väl lite snö nån gång hoppas jag. Sandviken var det riktig vinter häromdagen. Så vädret verkar ha varit väldigt lokalt.
 
Grabbarna har också äntligen kunnat köra hem sista skörden med ensilage. Det har ju varit så blött på åkrarna så de har inte gått att köra. Men nu när det vart minusgrader så gick det ju bra. Nu ska jag ta och hoppa in i duschen för snart ska vi åka på LRF möte. HÖRS!! :)