Nattbakad Högrev
Ingredienslista 6 port:

Nattbakad högrev

900 g högrev
½ gul lök
1 dl köttbuljong
1 dl rött vin
s & p,

Brynt kålrot, sidfläsk & pärllök
70 g bacon
20 g kålrot
90 g pärllök
150 g smör
12 g socker


Chevregratäng
1 kg potatis
4 vitlöksklyftor
2 scharlottenlökar
2 dl. standardmjölk
2 dl. gefleortens vispgrädde
2 dl Gefleortens craimefraiche med getost/honung
1 tsk salt
1 krm sv.peppar

Rödvinssky
3 dl rött vin
½ morot, rotselleri, gul lök
1 klyfta vitlök
2 lagerblad
½ msk tomatpuré
1 msk farinsocker
3 dl Köttfond 

 


 
 Tillagning:

Nattbakad högrev
Skär löken i bitar. Gnid in högreven med s o p. Lägg i ugnsform, slå vin/buljong runt. Kör i ugnen över natten på ca 80 grader.
Vid servering:
Sila och spar buljongen, koka en god rödvinssky.



Brynt kålrot, sidfläsk & pärllök
Skala och tärna kålroten. Bryn smöret och koka kålroten mjuk i det. Lyft ur och mixa slät i mixer. Smaka av m. salt.
Tärna bacon och sautera. Koka löken al dente och lyft i isvatten. Ploppa ur dem ur sitt skal
Vid servering:
Stek lök, fläsk i smör, socker och lite salt. Lägg en liten sked kålrotspure.

Chevregratäng
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatis, vitlök, lök. Koka upp mjök och grädde och lägg i potatis, lök. Salta och peppra. Låt sjuda mjuk. Lägg i ugnsform och klicka på craim fraichen. 
Vid servering: Gratinera i ugnen ca 15-20 min.. 




Rödvinssky
Fräs lök mm. tillsätt tomatpuré, socker och fräs runt. Tillsätt vin och låt koka ihop till hälften. Tillsätt fond och koka yterligare. Smaka av med salt o peppar. Red lätt och sila.
Vid servering:
Slå över högreven