Mustig tomatsoppa med ost, tomat och timjan
 
MUSTIG TOMATSOPPA MED OST, TOMAT OCH TIMJAN
4 portioner
Perfekt soppa att börja en god middag med. Går fint att förbereda i god tid och behöver sedan bara värmas och dekoreras.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
2 msk Svenskt Smör
5 dl grönsaksbuljong
250 g passerade tomater
2 dl tomatjuice
2 dl Gefleortens Matlagningsgrädde
1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost eller Prästost
salt och peppar

till dekoration: 
riven ost, tomattärningar, 
färsk timjan

Skala och finhacka lök, vitlök och fänkål. Smält smöret i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Häll på buljong, passerade tomater och juice. Låt soppan koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hit kan allt förberedas. Hetta upp soppan och rör ned ost och grädde, rör tills osten smälter. Servera i varma koppar eller skålar. Dekorera med riven ost, färsk timjankvist och tärnad färsk tomat. Avsluta med ett extra varv på svartpepparkvarnen.