
MUSTIG TOMATSOPPA MED OST, TOMAT OCH TIMJAN |
4 portioner |
Perfekt soppa att börja en god middag med. Går fint att förbereda i god tid och behöver sedan bara värmas och dekoreras. |
1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1/2 fänkål 2 msk Svenskt Smör 5 dl grönsaksbuljong 250 g passerade tomater 2 dl tomatjuice 2 dl Gefleortens Matlagningsgrädde 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost eller Prästost salt och peppar till dekoration: riven ost, tomattärningar, färsk timjan |
Skala och finhacka lök, vitlök och fänkål. Smält smöret i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Häll på buljong, passerade tomater och juice. Låt soppan koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hit kan allt förberedas. Hetta upp soppan och rör ned ost och grädde, rör tills osten smälter. Servera i varma koppar eller skålar. Dekorera med riven ost, färsk timjankvist och tärnad färsk tomat. Avsluta med ett extra varv på svartpepparkvarnen. |