Mustig kycklinggryta med äppelcider och smörstekta äpplen
4 portioner

INGREDIENSER
600 g kycklinglårfilé
1 gul lök
2 stjälkar selleri
olja till stekning
½ liter äppelcider
2 hönsbuljongtärningar
2 dl Gefleortens
vispgrädde
ca 1 msk soja
salt och svartpeppar
2 äpplen
smör till stekning
Klyftpotatis eller ris

GÖR  SÅ HÄR
Strimla kycklingen, hacka löken och skiva sellerin. Bryn först kycklingen snabbt i en stor kastrull med lite olja. Tillsätt lök och selleri och låt steka med en stund. Slå över äppelcider, tillsätt buljongtärningar och låt sjuda tills kycklingen är genomkokt. Skumma eventuellt
av grytan. Sänk värmen och tillsätt grädde. Låt koka upp försiktigt. Tag av från värmen och smaka av med soja, salt och peppar.
Tärna äpplen fint och stek i en stekpanna med smör tills de får en lite karamelliserad yta.
Toppa grytan med äppelbitarna. Servera grytan med klyftpotatis eller ris.