Morotssoppa med getostgalette
MOROTSSOPPA MED GETOSTGALETTE
4 portioner
500 g morötter 
1 gul lök, finhackad 
2 msk Svenskt Smör 
1 liter grönsaksbuljong 
skal och saft från en 1/2 apelsin 
salt och peppar 
2 ark färdig smördeg 
2 dl Gefleortens Creme Fraiche 
100 g getost, smulad 
svartpeppar 
timjan

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Stek löken i smör tills den är mjuk utan att ta färg. Lägg i morötterna och slå på buljongen. Låt koka ca 15 min eller tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät. Smaka av med apelsinskal, saft, salt och peppar. Sätt ugnen på 225°. kavla ut smördegen något. klicka på hälften av mini fraichen och toppa med getost och svartpeppar. Vik upp kanterna runt om och tryck ner dem lite med en gaffel. nagga degen. 
Grädda i ca 15 min tills smördegen fått fin färg. Servera soppan med en klick creme fraiche och getostgalette. dekorera med timjan.                                                                       GK 44