Lyxtacos med entrecote
4 portioner

INGREDIENSER
¾ dl olivolja
3 msk kinesisk soja
1 msk honung
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
salt
svartpeppar
800 g hel entrecôte

Picklad rödlök:
1 stor röd lök
1 ½ dl vatten
1 dl socker
½ dl ättika, 12%

Avokadocrème:
2 avokado
2 dl Gefleortens
crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt
lime, saften

Servering:
8 tortillabröd
salladsblad
2 tomater
1 kruka
koriander


GÖR  SÅ HÄR
Blanda olivolja, soja, honung, pressade vitlöksklyftor, chiliflakes, salt och peppar till en marinad. Marinera köttet minst en timme men helst över natten. Pickla rödlöken genom att hyvla rödlöken tunt, gärna på en mandolin. Blanda ihop ättikslagen och rör om tills sockret löst sig. Lägg i rödlöken och låt stå i kylen fram till servering. Torka av köttet från överflödig olja. Lägg köttet på grillen men inte direkt över kolen. Grilla tills köttet nått en innertemperatur på ca 57°. Använd en stektermometer för att vara säker på att köttet inte blir
överstekt. Alternativt sätt ugnen på 150° och helstek köttet i ugnen till samma grad. Låt köttet vila några minuter innan du skivar upp det. Mixa avokado, crème fraiche och vitlök till en slät kräm. Smaka av med salt och limesaft. Servera köttet i tortillabröd tillsammans med den picklade löken, avokadocrèmen, sallad, hackade tomater och koriander.