Lyxig pasta med kyckling och gorgonzola
LYXIG PASTA MED KYCKLING OCH GORGONZOLA
4 portioner
1 dl valnötter
2 kycklingfiléer
en klick Svenskt Smör
2,5 dl Gefleortens Mellangrädde
100 g gorgonzola
salt och nymald svartpeppar
300 g spagetti
2 mogna päron
persilja eller timjan till dekoration 

Rosta valnötterna i en stekpanna ett par minuter, så blir de knaprigare och smakar mer. Strimla kycklingfiléerna och stek dem i smör i stekpanna. Koka upp grädden och smula ned osten. Drag kastrullen av värmen och rör tills osten smält. Krydda med salt och peppar. Koka spagettin enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och häll sedan upp i djupa tallrikar. Fördela kycklingfilé, nötter, sås och finskuret päron över pastan. Krydda ett extra varv med svartpeppar, garnera med grön kvist och servera direkt.