Lina Sjöberg, Bergby

Lina Sjöberg är inte rädd för att skita ner sig. Hon är inte heller rädd för att sticka ut från mängden och är helt klart ett färgstarkt inslag bland Gefleortens bönder. Tillsammans med sin syster Louise jobbar hon på Häckla gård i Bergby. Hon driver också bloggen ”Pigan Lina” som har 1500–2000 besökare per dag.
– Jag startade bloggen för att ge en ärlig bild av livet som bonde men också för att andra bönder skulle se att man kan vara ung tjej och jobba med det här. De flesta tror kanske att man alltid går runt i blå overall och storstövlar när man är bonde. Så måste det inte vara.

– Det är klart att jag får negativa kommentarer på bloggen, mest från tjejer faktiskt. Killar gillar mer att jag sticker ut och är den jag är. Men att jag var med i dokusåpan Big Brother var för att få pengar till att hålla på med djuren.
– Jag tycker om att arbeta med kroppen, att ha nära kontakt med djuren. Min syster är likadan och hon älskar dessutom hästar.

– Vi får ofta höra att vi är positiva och att vi jobbar hårt här på gården. Vi har 140 mjölkande kor. Det gäller att hålla djuren friska, då kan vi också hålla kostnaderna nere. Fodret är en stor utgift, det är alldeles för dyrt, tycker jag!
– Och jag skulle aldrig satsa på en mjölkrobot. Att mjölkningen tar tre till tre och en halv timme varje gång gör ingenting. För oss är det viktigaste att få arbeta nära korna. Två dagar om året åker vi iväg på semester till High Chaparall i Småland.
Lina må gilla att få lite skit under naglarna i jobbet. Men när hon ska koppla av ägnar hon sig åt dans, fitness-träning och jobbar ibland som glamourmodell.
 

 
Namn: Lina Sjöberg
Ålder: 26 år
Familj: Mamma, pappa, syster Louise och pojkvän
Gård: Häckla gård i Bergby
Fritid: Umgås med pojkvännen, tävla i fitness
Alternativt yrke: Dansare