Libanesiska spett med bulgur och bönor
4 portioner

INGREDIENSER

Vitlöksyoghurt:
2 dl Gefleortens turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad

4 dl bulgur
8 dl grönsaksbuljong
400 g köttfärs
1 ½ dl Gefleortens vispgrädde
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad mynta
1 msk finhackad färsk timjan
1 ½ tsk salt
1 krm svartpeppar

1 förp avrunna kikärtor
1 förp avrunna svarta bönor
1 vitlöksklyfta, skivad
smör till stekning

träspett

GÖR HÄR
Lägg träspett i blöt. Blanda yoghurt med pressad vitlök och låt stå svalt till servering.
Koka upp bulgur och buljong. Dra kastrullen från värmen och täck med lock och låt
dra i 15 minuter.
Blanda köttfärs med kryddor och grädde till en smidig deg. Forma färsen runt blötlagda träspett och stek dem långsamt på medelvärme i 10 minuter. Hetta under tiden upp en
klicksmör i en annan panna. Fräs kikärtor, bönor och skivad vitlök. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda bönorna med bulgur. Servera tillsammans med köttspetten,
dekorerade med lite timjan, samt vitlöksyoghurten.