Laxtacos med marinerade räkor
4 portioner

INGREDIENSER
600 g lax i bit
2 tsk chiliflakes
2 tsk paprikapulver
2 tsk torkad koriander
1 tsk farinsocker
1 tsk salt

500 g räkor, skalade
1 vitlöksklyfta
½ lime

½ rödkålshuvud
1 avokado
1 kruka koriander

8 små tortilla

3 dl Gefleortens gräddfil
1 lime

GÖR HÄR
Sätt ugnen på 200°.
Blanda samman alla kryddor och farinsocker och gnid in laxen. Grädda laxen mitt i ugnen
på en bakpappersklädd plåt i 15–20 minuter. Dra sedan isär till mindre bitar.
Blanda räkor med limesaft och pressad vitlök. Låt dra i kylskåpet till servering.
Strimla rödkålen fint, skär avokadon i små kuber och plocka en korianderkruka. Fördela rödkålen över tortilla, lägg på laxbitar, koriander, avokado, räkor och ringla rikligt med gräddfil över. Pressa eventuellt lime över.