
Laxknyten
|
4 portioner
|
INGREDIENSER
Aioli: 2 dl Gefleortens crème fraiche 2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta 1 krm salt 1 knippe sparris 500 g laxfilé 10 st körsbärstomater 1 rödlök ca 15 st gröna oliver, urkärnade 1 citron ½ kruka basilika 1-2 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR Gör aiolin genom att röra samman crème fraiche, majonnäs, pressad vitlök och salt. Låt dra i kylskåpet till servering. Skär av två centimeter längst ner på sparrisen och koka i lättsaltat vatten i 30 sekunder. Ta upp och spola i kallt vatten. Lägg fyra laxfiléer i varsin stor bit aluminiumfolie. Fördela sparrisen runt om tillsammans med delade körsbärstomater, grovt delad rödlök, gröna oliver, skivad citron och färsk basilika. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Stäng foliepaketen och tillaga laxen på grillen i 15 minuter eller i ugnen på 200° i 20 minuter. Öppna upp paketen och ha på en rejäl klick aioli vid servering |