Laxburgare
LAXBURGARE
med hemlagad coleslaw
4 portioner
Coleslaw:
2 fänkål
2 morot
1 äpple
1 gul lök
2 dl Gefleortens Crème 
Fraiche Mexican Chili
2 tsk citronsaft
salt och peppar

Laxburgare:
4 bitar lax à 150 g
8 skivor ljust surdegsbröd
salt och nymalen peppar
1 salladshuvud
4 cocktailtomater
dillvippor
4 citronklyftor
salt och peppar
smör till stekning

tillbehör: 4 grillpinnar

 

Skiva fänkålen tunt. Skala och hyvla moroten med en osthyvel. Kärna ur äpplet och skär i små tärningar. Finhacka löken. Blanda grönsakerna med crème fraiche och lite citronsaft. Salta och peppra. Grilla laxen eller stek den i smör i en panna, ett par minuter på varje sida. Smaka av med salt och peppar. Rosta bröden. Lägg några salladsblad på fyra brödskivor, lägg på laxen och coleslaw. Toppa med en brödskiva, servera med tomater på grillpinnar, en bit fänkål, dill och citron.