Lax och primörplåt
4 portioner

INGREDIENSER
2 dl Gefleortens crème
fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk torkad dragon
½ kruka timjan, repad
salt
svartpeppar
500 g färskpotatis
500 g laxfilé
salt
svartpeppar
1 knippe sparris
olivolja
1 knippe rädisor


GÖR  SÅ HÄR
Gör såsen genom att blanda crème fraiche, majonnäs, dragon och timjan. Smaka av med
salt och svartpeppar. Skrubba potatisen och koka i 10 minuter. Häll av vattnet. Sätt ugnen på 200°. Fördela laxen på en plåt tillsammans med den förkokta potatisen. Salta och peppra. Skär av 2 cm från stammen på sparrisen för fördela över plåten. Ringla över olivolja.
Grädda i 15-20 minuter eller tills laxen är genomstekt. Låt svalna något och häll över
örtsåsen.