Lax- och morotssoppa med ingefära
LAX- OCH MOROTSSOPPA MED INGEFÄRA
4 portioner
1 gul lök 
1 vitlök
500 g morötter 
1 msk riven färsk ingefära 
2 msk Svenskt Smör 
8 dl grönsaksbuljong 
salt och peppar 
2 dl Gefleortens Matlagningsgrädde
150 g gravad lax 
en bit färsk ingefära 
4 kvistar koriander

Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken och skär morötterna i mindre bitar. Fräs detta och ingefära i smör i en kastrull några minuter utan att det får färg. Tillsätt buljong och låt koka, ca 10-15 minuter. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Koka i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Skär laxen i kuber. Vänd ner laxen i soppan strax innan servering. Dekorera med strimlad färsk ingefära och koriander.
                                                                                                                                                       GK 38