Lammkotletter med rotfrittes och getost- och rosmarincrème
 
4 portioner

6-8 stycken lammkotletter, ca 800 g
salt och svartpeppar
smör och olja till stekning
balsamvinäger

400 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
olivolja
salt och peppar
rosmarin

2 dl Gefleortens crème fraiche med getost, rosmarin och honung.

Sätt ugnen på 200 °C.
 
Tvätta rotfrukterna och skär dem till stavar. Sprid ut på en ugnssäker form, ringla över olja och krydda med salt, peppar och rosmarin. Blanda om ordentligt. Rosta rotfrukterna i ugnen i ca 35 minuter eller tills de börjar bli krispiga och fått en fin färg.
 
Hetta under tiden upp en stekpanna med smör och olja. Stek kotletterna på medelhög värme ca 2 minuter på varje sida. Krydda båda sidorna med salt och peppar och slå över balsamvinäger. Sänk värmen och låt kotletterna puttra i vinägern någon minut till.
Koka upp crème fraiche tills den blir varm och servera tillsammans med kotletterna och rotfrukterna.