
KYCKLINGPAJ |
ca 5 portioner |
3 dl vetemjöl 125 g Svenskt smör 2 msk vatten Fyllning: 1 färsk lök, hackad 3 hackade vitlöksklyftor 2 msk Svenskt Smör 3 tomater 350 g grillat eller stekt kycklingkött 1 finhackad chili 2 tsk färsk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad 2 dl riven lagrad ost, t ex Prästost 4 ägg 1 dl Mjölk 3% 2 1/2 dl Gefleortens Matlagningsgrädde 1 tsk salt 1 krm svartpeppar |
Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10-15 min. Fräs löken mjuk i smör. Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, chili, rosmarin och ost. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills äggstanningen stelnat. |