
KYCKLINGGRYTA |
med chiliyoghurt |
4 portioner |
1 färsk eller upptinad kyckling ½ purjolök 250 g potatis 2 morötter 2 fänkål 2 finhackade vitlöksklyftor 1 kuvert saffran 1 msk tomatpuré 1 burk körsbärstomater eller hela tomater på burk 1 dl torrt vitt matlagningsvin ½ liter grönsaksbuljong 2 msk oliver 2 msk finhackad persilja salt och nymalen svartpeppar smör till stekning 1 liter Gefleortens Naturell Yoghurt (som får rinna av genom ett kaffefilter i ett par timmar 1-2 msk sambal oelek till servering: matvete apelsin granatäpple |
Dela kycklingen i mindre bitar. Stek i smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Skala, ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs vitlök och purjolök i smör. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs ytterligare en liten stund. Lägg i resterande grönsaker och de stekta kycklingdelarna. Tillsätt eventuellt lite vin och grönsaksbuljongen. Låt grytan puttra sakta ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Dekorera grytan med svarta oliver och finhackad persilja. Rör ihop yoghurt och sambal oelek. Blanda nykokt matvete med apelsinskivor och granatäpplekärnor och servera till grytan. |