Kycklingfärs i ugnen
 
KYCKLINGFÄRS I UGNEN
4 portioner
Detta är något som passar både barn och vuxna.
800 g kycklingfilé eller lårfilé
2-2 1/2 dl Gefleortens Matlagningsgrädde
2 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
soja
en klick Svenskt Smör

 

Sätt ugnen på 200º. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Kör dem i matberedare tillsammans medgrädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen (med blöta fingrar)på en smord ugnsfast form eller fat och forma till en limpa. Pensla ytanmed soja. Stek färsen i ugn i 30 min. Pensla med smör och soja efter halvatiden för extra fin färg. Kolla att limpan är färdig genom att sticka med
en trästicka och se att vätskan som kommer fram inte är grumlig. Servera med kokt eller ugnsbakad potatis, sallad och gärna en sås gjord på stekskyn och lite grädde eller buljong.