Kantarellsoppa
KANTARELLSOPPA
med Västerbottensost-crostinis
4 portioner
1 rågad liter färska trattkantareller 
2 finhackade schalottenlökar
7½ dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl Gefleortens Vispgrädde
1 lagerblad
1 röd paprika
2 msk finhackad persilja
8 skivor baguette
2 dl finriven Västerbottensost®
2 dl Gefleortens Crème Fraiche
smör till stekning
salt och nymalen peppar

Fräs svamp och finhackad lök i smör tills vätskan kokat bort och allt har fått lite färg. Kör svampen i mixern. Lägg svampen i en kastrull och häll på vatten, smula över buljong och häll i grädde. Lägg i lagerbladet. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Finhacka paprikan och blanda med persiljan. Rosta bröden. Blanda crème fraiche och riven Västerbottensost. Lägg en klick Västerbottensostkräm på varje brödskiva och strö över lite grovmalen peppar. Servera soppan varm, strö över paprika och persilja. Servera bröden till soppan.                                                                                                                  GK 59
Tips: TIPS! Har du inte tillgång till färsk svamp så går det bra med torkad. Låt den ligga i blöt minst 30 minuter, sila bort vattnet och tillred sedan som färsk svamp.