Juni 2016

V 23
Hallå hej!
Har precis landat inne i soffan efter lite träning med Ruth och en promenad med Ross. Ross blev trött och somnade på Ronjas skinn nedanför soffan.
Vilket oväder vi fick härom dagen. Så fort det är dags för oväder då sticker alla djur in till skogen. Och dem hade rätt nu också, det vart ett himla åskväder, det var riktigt länge sedan jag var med om ett sådant oväder. Läskigt tycker jag, som tur var, så var Micke hemma. Annars vette sjutton vart jag tagit vägen. Jag har en himla respekt för väder och vind, man är så maktlös.
Som vanligt krånglar datorn med mig, undra om Micke läser min blogg? isånnafall önskar jag mig en datorn när jag fyller år :):)
Medans jag väntade på att mjölkbilen skulle komma häromdagen så följde jag med Micke och hämtade sista lasset med första skörd, det firade jag med att plocka en liten blombukett som fick pryda traktorn. Nu är hela ladugården nymålad också, ett företag har varit här och sprutmålat allt två gånger. Det blev en stor skillnad och allt ser mycket fräschare ut. Snabbt och smidigt gick det också. Så nu ska bara alla fönster och portar målas sen håller det sig fint några år till :) Ska visa en bild på det färdiga resultatet också på bilden är det första vändan som målas.
Jennie var hit en dag i veckan också, så trevligt. Vi satt på altan och snacka skit hela kvällen. Jennie har jag bott granne med typ hela våran uppväxt. Just nu bor hon på Svalbard så det är inte super ofta vi ses, önskar det hade varit oftare. Så härligt med gamla kompisar det spelar ingen roll om man träffas 1 gång om året eller 1 gång i veckan. Man vet ändå vart man har varandra!!
Tränade som sagt nyss Ruth. Shit vad hundarna fick slita på idag. Djuren som går hemma hos mig nu är ju nästan aldrig vallade. Så då måste hunden ha lite pondus och styrka för att kunna flytta dem. Inte fysisk styrka utan mental styrka att orka trycka. Ruth var lite långsam och loj idag, ingen aning om varför. Men hon gjorde jobbet med djuren super bra ändå. Trots att jag fick säga åt henne att vara lite snabbare i flankerna (vilket aldrig händer i vanliga fall) kanske var det för att Lovis råkade ge henne lite
väl mycket frukost i morse ;) eller så var hon bara lite trött som vilken vanlig individ som helst.
Nu ska jag ta och kvälls rasta hundarna och sen är det nog dags för sängen! Vi hörs !!

 
V 24-25
 
Hej!
Tiden skenar iväg Midsommar har redan passerat. Och det måste ha varit varmaste midsommar på flera år?!
Det har inte hänt jätte mycket i ladugården, rätt lugnt nu när alla djur är ute. Man plockar in kossorna så de får mjölka (dem är för lata för att gå in till roboten själv). Eller rättare sagt så plockar Ruth in kossorna åt mig. På bilden ser ni att Ruth "pendlar" lite bakom kossorna för att få med alla in. Innan bilden knäpptes har hon samlat ihop alla i fållan. Vi har fler olika fållor som kossorna betar för att de ska har fint bete måste man dela upp det i olika fållor. Så man hinner putsa av gräset som kossorna inte vill äta och för att det ska hinna växa upp nytt. Alla fållor går ihop till samma drivgång (den ni ser på bilden) som leder in till ladugården.

Midsommar börjades i ladugården för att sen åka till parken med Lovis och Lovis morfar för att kolla när dem reste midsommarstången och fiska fiskedamm såklart. Ser ni vilken fantastisk klänning Lovis fick av sin mormor till midsommar? Hon var jätte fin i den. På kvällen vart det grillat så klart och jordgubbar och glass. Och ett dopp i badtunnan, vilket Lovis uppskattade väldigt mycket :) Midsommar dagen kom två kompisar hit och vi åt, badade lite tunna och sen åkte vi traktor och vagn till Hammarby. Men antingen börjar man bli gammal och gnällig eller så blir det sämre med åren ;) Inte ens ett riktigt band som spelade i år? Och ändå skulle dem ha 200kr i inträde. Nä ingen höjdare.

Vill ni veta något annat roligt?? Helgen den 13-14 Augusti kommer vi ha Öppen gård hos oss tillsammans med Gefleortens. Då är ni välkomna och kolla in våran ladugård, träffa kalvarna, åka traktor och vagn. Vi kommer även ha vallhunds uppvisning och mycket mera. Så planera in det redan nu. Mer information kommer på mjölkförpackningarna och Gefleortens hemsida. Då får ni träffa baggen Benny och kossan 214 Sally (ni vet hon med döskallen i pannan)275 Dagny kommer ni också få se, hon som mer än gärna ställer upp på alla bilder :) Vi ser jätte mycket fram emot detta och hoppas att det kommer mycket folk så att vi får visa upp våran ladugård och våra fantastiska damer, och även lite grabbar! Fika kommer såklart att finnas och korv!

Nu tar jag semester fram till första veckan i Augusti (alltså från bloggen) kossorna ska jag sköta om ändå ;) Då kommer jag också ha lite mer information om Öppen Gård hos oss. Så ska vi jobba på med kossorna och snygga till ladugården tills dess.
Hoppas ni får fina semester veckor också håller vi tummarna för att vädret håller i sig för vi har precis slagit hö!!