(Klicka på bilderna för att se dem större!)Juli 2011

Söndag 31 juli

Idag blev lila Agnes döpt i Vendelskyrkan. Och Hedda tyckte att det var jätte intressant. Hon satt stilla och skrattade när vi sjöng. Efter dopet fick vi titta på badet Agnes blev döpt i (hon satt verkligen i den och tyckte att det var skönt!) och Hedda ville helst också bada...
 
Lördag 30 juli

Idag åkte vi till nya Aspenbadet i Tierp. Där träffades vi Marie och Nathalie. Nathalie är lite äldre än Hedda och hon går redan sedan flera månader. Men hon tyckte att det var lite läskigt att gå i vattnet. Men efter ett tag blev hon lite vanare och lekte hon mycket ensam och tillsammans med Hedda. Hedda kryper bara på magen men i vattnet tyckte hon att det var lättare på knän så nu kryper hon ordentligt.
 
Torsdag 28 juli

Just nu har vi börjat med riva allt i gamla ladugården där kalvarna bodde förut. Målet är att sinkorna kan bo där innan vintern börjar. Och idag ska gamla foderbordet, som syns här på bilden (mellan stolparna), bilas ut. Vi får hjälp från någon som har bilningsrobot som bilar bort betong inomhus. En liten, men väldigt smidig maskin.
 
Söndag 24 juli

Marc (som fortfarande är på besök) tycker om att fiska. Varje år försöker han hitta ett bra ställe med mycket fisk men varje gång kommer han besviken hem. Men för några dagar sedan fick Freerk ett tips om en liten sjö inte långt från oss. Så en kväll bestämde Freerk och Marc att de skulle kolla hur det såg ut där. De visste redan att det var en 40 minuters promenad och klockan 22.20 ringde Freerk mig och berättade att de hade hittat sjön men att de inte visste om de skulle hitta vägen hem igen. Jag skojade och sa att de kunde sova under ett träd bredvid varandra om det skulle blir kallt. Men efter 23.00 var de hemma igen.... Vilket äventyr. Och ikväll åkte de till allsången i Grisslebo som ligger mellan Skärplinge och Hållnäs.
 
Lördag 23 juli

På eftermiddagen hade vi lite tid kvar och bestämde oss att träna lite med Bijke. Hedda fick sitta på Freerks rygg och det tyckte hon att det var jättespännande och roligt!
 
Torsdag 21 juli

Imorse åt vi banan och fil med hallon. Vilket bra sätt att börja dagen!! Även Hedda förstod vad som fanns i burken och ville bara äta hallon. För några veckor sedan tyckte hon inte om filmjölk men efter ett bra tips från min mamma äter hon det varje dag (ger henne först mycket frukt med lite fil och minska frukten). Nu har vi en sak kvar som hon inte direkt älskar.......mjölk. Så jag tror att vi ska försöka på samma sätt. Freerks mamma (som alltid jobbade på gården hemma) tycker inte heller om mjölk, så vi får se vad det blir med Hedda.
 
Onsdag 20 juli

Idag köpte vi frigolit till villavagnen. Vi ska försöka att isolera den under golvet. Förhoppningsvis blir det lite varmare under vintern. Trots att Marc och Freerk spände fast dem ordentligt med spännband, så tappade vi ett paket på vägen. Men Freerk såg det på en gång och ingenting skadades.
 
Tisdag 19 juli

Igår fick vi våran kompis, Marc, från Holland på besök. Han brukar komma varje sommar. Han jobbar som lärare på ett gymnasium och han har sommarlov i 7 veckor. Och eftersom hans sambo inte har lika många semesterdagar, tycker Marc att det är roligt att hjälpa till på gården. Han bor i villavagnen och följer oss i vårt vardagsliv. Idag var han med på promenad i skogen och då hittade vi ett ställe där det finns mycket hallon. Oj vad gott!! Vi har bestämt oss att vi ska åka dit igen imorgon. Jag älskar hallon!!!
 
Söndag 17 juli

Allt är klart och ensilaget ligger i korven. Oj vad det känns bra! Det blev nästan lika bra som den första skörden. Nöjda får vi vara och efter varje skörd brukar vi äta princesstårta så det gjorde vi idag!
 
Lördag 16 juli

Hela morgonen var lite spänd eftersom vi skulle bestämma oss om vi skulle börja slå eller inte. Om det kommer regn kan man inte köra och allt blir blött. Och idag var väderprognosen ganska osäkert men himmeln såg ren ut. Så Freerk började idag. Skörden blir kanske inte så stor som första skörden eftersom det har varit så torrt hela tiden. Men vi får se hur mycket det blir....På bilden kan ni se hur hackmaskinen blåser allt i en stor tippvagn som Freerk eller Semen hämtar och lämnar tillbaka.
 
 Fredag 15 juli

Äntligen har vi regn!! Det var väldigt, väldigt länge sedan och det behövdes verkligen. Som det ser ut nu ska vi börja slå andra skörden på lördag. Så nu hoppas vi att det inte kommer att regna i flera dagar. Freerk håller på med förbereda allt. Det betyder att han byter olja på slåtterkrossen, lägger ut gummimattor och han har köpt en större skopa, så att vi kan skotta in ensilaget i packmaskinen med egen lastare. Men skopan behövde lite anpassning eftersom manitou lastmaskiner har ett eget fäst-system. Så Freerk och Semen gjorde om och svetsade på ett annat fäste. Så det blir spännande att se om det kommer att fungera som vi hade tänkt.
 
Onsdag 13 juli

Ikväll fick jag träna med Bijke på en gård i Knutby. De ska ha en vallhundstävling i augusti och meningen är att korna ska bli lite mer vana med hundarna och tränade. I början sprang de åt flera håll och Bijke tyckte att det var kalas så han sprang ännu fortare och korna sprang bort..... Men i hagen och runtom var det väldigt fint!
 
Söndag 10 juli

En av våra grannar håller på att kliva ved till oss och idag fick vi hem det. Helt konstigt att man redan nu behöver att förberedda sig till vintern. Jag blev överraskad när jag såg Freerk kom hem med en vagn full av klyven ved.
 
Fredag 8 juli

Igår fyllde Hedda 1 år. Och det blev ett stort kalas!! Tillsammans med Freerks föräldrar, min syster och hennes dotter (6 månader), grannen och kompisar åt vi tårta vid nya bordet!! Nya bordet var (nästan) färdigt. Vi fick sitta på kuddar och filtar efersom färgen inte var riktigt torr, men bordet kunde vi i alla fall använda. Och det har blivit jättefint och stort! Vädret var perfekt och Hedda tyckte om tårtan. För första gången fick hon äta tårta som hon åt väldigt fort. Min syster och jag gjorde en tårta med jordgubbar från trädgården, mmmmm! Presenter var roliga men förpackninger var bäst! Idag åkte min syster, hennes dotter ”Fien”, Hedda och jag till Uppsala. Det var varmt och mycket folk i stan. Bilen var fullpackad med två barnvagnar. Hur gör man det med två barn?? Nästan hela Uppsala har rea nu så vi köpte framförallt barnkläder. Egentligen tycker jag att det är lika roligt att köpa kläder åt Hedda som det är åt mig själv.
 
Hej allihopa!

Då är jag tillbaks igen och fortsätter att berätta om vårat liv på landet. Hoppas ni alla har haft en jätteskön sommar.

NU tar jag och bloggen några veckors semester,,,, men jag återkommer i augusti igen och då berättar jag allt om hur vår sommar har varit. Ha en riktigt skön sommar allihopa!
 
Lördag 2 juli

Idag gick jag på yogan i Örbyhus. Och nu under sommaren är den i Orangeriet i Örbyhus slottet. Jag tyckte att det var väldigt speciellt. Och när vi gjorde en solhälsning började solen skina....
 
 Fredag 1 juli 

I våras planerade vi flera projekt till sommaren och en av dem var nya trädgårdsmöbler. Jag hittade något på IKEA men när vi kom dit i maj var den slutsåld. Jag blev besviken men sedan bestämde vi att snickra något själva. Efter en ritning köpte vi virke och på bilden syns hur Freerk tillsammans med sin pappa har börjat med projektet. Och jag är helt säker att bordet blir väldigt fint! Det blir ganska stort men vi har mycket plats i trädgården, så det kommer att passa bra. Sedan har vi två gamla bänkar som vi ska måla om och de passar perfekt ihop med bordet. Målet är att allt är färdigt innan Hedda fyller ett år. Och jag tror att vi ska hinna det!! På bilden kan ni också se att Freerks pappa brukar gå på riktiga träskor från Holland!