Italienska Köttbullar
4 portioner

INGREDIENSER
½ dl ströbröd
½ dl Gefleortens
mjölk 3 %
1 ägg
salt
svartpeppar
1 tsk oregano
200 g fetaost
½ dl hackade soltorkade tomater
500 g nötfärs
smör till stekning
400 g valfri pasta
200 g gorgonzola
3 dl Gefleortens
vispgrädde
ev. färsk oregano till
servering

GÖR  SÅ HÄR
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt, peppar och oregano. Låt svälla. Dela ner fetaost, hacka
soltorkade tomater smått och tillsätt nöt färsen. Forma till köttbullar och stek gyllene
i smör i en panna. Koka valfri pasta enligt anvisningar på förpackningen. Värm gorgonzola och vispgrädde i en kastrull tills osten löst sig. Servera köttbullarna tillsammans med pasta och gorgonzolasåsen, toppa eventuellt med färsk oregano.