Italienska färsbiffar
 
ITALIENSKA FÄRSBIFFAR
med ugnsbakade jordärtskockor
4 portioner
2 skivor vitt bröd
1 dl Gefleortens Mjölk
1 ägg
1 msk fänkålsfrö
300 g fläskfärs
300 g nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
finrivet skal av ½ tvättad citron
2 tsk chiliflakes 
salt och nymalen svartpeppar
smör till stekning
1 kg jordärtskockor
2 dl Gefleortens Lätt Crème 
Fraiche Vitlök
2 dl Gefleortens Mjölk
100 g Västerbottensost®, riven
3 ägg
salt och nymalen svartpeppar

Till servering:
75 g ruccola
1 stjälk blekselleri
6 små tomater, gärna olika färger

Riv brödet fint och blanda med mjölk och ägg. Stöt fänkålsfröna fint i en mortel. 
Blanda i färsen, vitlök, citron och kryddor. Forma till små färsbiffar och stek i smör tills de fått fin färg på båda sidorna. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba jordärtskockorna och skär dem på längden. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Blanda crème fraiche, mjölk, Västerbottensost®, ägg, salt och peppar. Lägg jordärtskockorna i en ugnsfast form och häll över äggstanningen. Gratinera ca 25 minuter eller tills den fått fin färg. 

Servera biffarna på en salladsbädd med ruccola, tunt skuren blekselleri, tomater och jordärtskocksgratängen.