Värmande indisk kycklinggryta med basmatiris
VÄRMANDE INDISK KYCKLINGGRYTA MED BASMATIRIS
Fredag
4 portioner
4 potatisar
200 g haricots verts
2 röda paprikor
1 zucchini 
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk färsk finriven ingefära
2 msk smör
500 g kycklingfilé
2 tsk Garam Masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
salt och nymalen svartpeppar
1 smulad tärning hönsbuljong
3 dl vatten
2 dl Gefleortens Vispgrädde
2 dl matyoghurt 

till dekoration: färsk koriander 

till servering: basmatiris, ev chutney 
Ansa, skala och skär potatis och grönsaker i mindre bitar. Fräs vitlök och ingefära i smör i en gryta. Strimla kycklingen, lägg ner i grytan med alla kryddor och fräs ytterligare en liten stund. Salta och peppra. Lägg i potatis och grönsaker och smula över buljongen. Häll på vattnet och låt grytan puttra under lock i ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt och grönsakerna mjuka. Blanda i grädden och låt grytan puttra i ytterligare 5 minuter. Rör i yoghurten på slutet men låt helst inte grytan koka med yoghurt i, för då kan den skära sig.
Dekorera med färsk koriander. Servera grytan med nykokt basmatisis och ev chutney.