Indisk köttgryta med spenat- och paprikaraita
4 portioner

INGREDIENSER
600 g utskuren biff eller lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör till stekning
1 tsk curry
½ tsk spiskummin
2 ½ dl Gefleortens vispgrädde
200 g broccoli
200 g blomkål
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 lime

ris för 4 portioner
koriander till dekoration

Raita
100 g färsk spenat, hackad
1 röd paprika, strimlad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl Gefleortens turkisk yoghurt
1 krm salt
1 krm svartpeppar

GÖR HÄR
Blanda spenat, paprika, vitlök och yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt till servering.
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Tärna eller strimla köttet. Hacka lök och vitlök. Fräs samman i smör i en stekpanna. Tillsätt kryddor, stek ihop snabbt så kryddorna inte bränner. Slå på grädde och sänk värmen. Låt grytan puttra på svag värme i 15 minuter, smaka av med salt, peppar och limesaft.
Koka broccoli och blomkål i buketter, blanda ner i grytan innan servering. Servera grytan med kokt ris och raita, toppa med rivet skal av lime och gärna lite koriander.