Havreflarn med björnbär
HAVREFLARN MED BJÖRNBÄR
ca 35st
Gör en enkel och elegant dessert av havreflarn
75 g Svenskt Smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk Gefleortens Vispgrädde
2 msk ljus sirap
¼ tsk bakpulver

till servering
200 g frysta björnbär
2 dl Gefleortens Vaniljvisp
några kvistar citronmeliss

Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning. 
Klicka ut teskedsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i mitten av ugnen i ca 5 min. Låt dem svalna något och lägg över dem på galler för att torka. 
Vispa vaniljvispen och tina björnbären. Lägg flarn på fat och lägg på björnbär och en klick vaniljvisp. Toppa med ännu ett flarn, några björnbär, vaniljvisp och dekorera med citronmeliss.