Hasselbacksrotfrukter med fyllda kycklingfiléer och tryffelkräm
4 portioner

INGREDIENSER
500 g morötter
300 g palsternackor
50 g smör
3 msk ströbröd
salt
svartpeppar
4 kycklingfiléer
½ kruka timjan
100 g parmesanost
svartpeppar

Tryffelkräm:
2 dl Gefleortens crème fraiche
½ tsk tryffelolja
salt
svartpeppar

150 g rucola

GÖR HÄR
Sätt ugnen på 175°. Skala morötter och palsternackor. Skiva dem försiktigt nästan igenom men inte ända ner. Gör snitt över hela rotfrukterna och lägg dem i en ugnsfast form. Smält smör och ringla över. Strö ströbröd över och grädda i ugnen i 25 minuter eller tills de har fått fin färg.
Bryn kycklingfiléerna i en het stekpanna med olja ca 1 minut på varje sida. Skär ett snitt i mitten på varje kycklingfilé. Hyvla parmesan tunt och repa timjan. Fördela parmesan och timjan i snittet och strö parmesan på toppen. Grädda i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Gör tryffelkrämen genom att röra samman crème fraiche, tryffelolja, salt och svartpeppar.
Låt dra svalt till servering. Servera hasselbacksrotfrukter och kyckling tillsammans
med tryffelkräm och rucola.