Fisk med svampstuvning
 
FISK MED SVAMPSTUVNING
4 portioner
600g fiskfilé, tex torsk eller kolja 
1 tsk salt
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 msk svenskt smör

Svampstuvning:
400g försk svamp
150g bacon
1 msk svenskt smör
2 dl Gefleortens crème fraiche
salt och svartpeppar

Börja med svmpstuvningen. skär stora svampar i bitar. Finstrimla baconet och stek det. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Lägg svampen i en kastrull. låt det mesta av vätskan koka in. Lägg i smör och fräs några minuter. Häll i crémae fraiche. koka ihop till krämig konsistens. Blanda ner baconet. smaksätt med salt och peppar. Salta fiskfiléerna. vänd dem i uppvispat ägg och sedan i mjöl. stek filéerna i smör ca 3 min per sida.
Servera med svampstuvningen och pressad potatis.