Citrontart med hallon
10 portioner

Pajskal
5 dl vetemjöl
150 g smör i kuber
2 msk kallt vatten

Fyllning
4 ägg
1 ½ dl strösocker
2 ½ dl Gefleortens vispgrädde
2 dl färskpressad citronjuice

Till servering
hallon
physalis
2–4 passionsfrukter
florsocker
2 dl Gefleortens vispgrädde


GÖR HÄR
Sätt ugnen på 175°.
Skär smöret i kuber, nyp ihop med mjöl och blanda i vattnet tills degen blir fast. Kavla ut och klä en tartform. Nagga med en gaffel och ställ formen i frysen i 10 minuter. Förgrädda sedan skalet i 15 minuter.
Gör fyllningen genom att vispa upp ägg lätt. Rör ner socker, grädde och citronjuice. Häll blandningen i skalet och grädda i ca 20 minuter. Kyl pajen. Dekorera med hallon, physalis, passionsfrukt och pudrat florsocker. Servera gärna med en klick vispad grädde.