Cheesecake med hallon och passionsfrukt
CHEESECAKE MED HALLON OCH PASSIONSFRUKT
ca 16 bitar
Cheesecake är en mäktig dessert så den här räcker till många. Skär den gärna i tunna skivor.
100 g Svenskt Smör 
12 digestivekex 
400 g philadelphiaost 
2 dl Gräddfil 
4 ägg 
1 1/2 dl strösocker 
rivet skal av 1/2 citron 
2 msk maizenamjöl 
5 dl Gefleortens Crème Fraiche 
1 msk vaniljsocker 
1 dl florsocker 
1/2 liter färska eller frysta hallon
4 passionsfrukter

Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en liten kastrull. Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda med smöret. Lägg smulblandningen i en pajform med löstagbar botten och pressa ut den med handen, så att den bildar en tunn botten. 
Grädda botten i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175°. Kör osten i en mixer och blanda ner gräddfil, ägg, socker, citronskal och maizenamjöl. Häll blandningen över den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

CHEESECAKE 

Lägg ev. lite folie på toppen av formen om kakan börjar få färg. Låt kakan svalna. Blanda crème fraiche med siktat florsocker och vaniljsocker. Bred blandningen på kakan. Grädda i 175° 5-10 minuter. Blanda hallon och passionsfrukt och rör det till en massa. Sila frukten i en finmaskig sil. 
Bred ett lager rårörd frukt på den färdiga cheesecaken. 

Sommardrink: Ta vara på saften när du silar av frukten. Häll den i en karaff och blanda till en svalkande sommardrink med isbitar och färskpressad apelsinjuice.