Biff Rydberg
4 portioner
INGREDIENSER
1 dl Colemans senapspulver
½ dl strösocker 2 dl Gefleortens turkisk  yoghurt
800 g potatis
neutral olja till fritering salt
800 g oxfilé i bit 2 gula lökar
4 msk olivolja
4 msk smör

GÖR  HÄR
Gör senapsdressingen genom att vispa yoghurt med socker. Rör i senapspulver och låt dra svalt till   servering.
Skala potatisen och skär i stora kuber. Hetta upp olja till ca 180° och fritera potatisen gyllene. Ta upp dem precis innan de är klara. Sänk ner dem i någon minut till precis
innan servering. Salta väl.
Skär upp köttet i lika stora tärningar som pota- tisen. Finhacka löken. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i olja, smör och stek köttet. Avsluta med att tillsätta löken. Låt köttet få yta men fort- farande  vara  rött inuti.
Servera genast tillsammans  med  den  friterade
potatisen, senapsyoghurt, rikligt med färsk

4 ägg
½ kruka persilja sallad  till servering

persilja, äggula och sallad.