
Biff Rydberg |
4 portioner |
INGREDIENSER
1 dl Colemans senapspulver ½ dl strösocker 2 dl Gefleortens turkisk yoghurt 800 g potatis neutral olja till fritering salt 800 g oxfilé i bit 2 gula lökar 4 msk olivolja 4 msk smör GÖR SÅ HÄR Gör senapsdressingen genom att vispa yoghurt med socker. Rör i senapspulver och låt dra svalt till servering. Skala potatisen och skär i stora kuber. Hetta upp olja till ca 180° och fritera potatisen gyllene. Ta upp dem precis innan de är klara. Sänk ner dem i någon minut till precis innan servering. Salta väl. Skär upp köttet i lika stora tärningar som pota- tisen. Finhacka löken. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i olja, smör och stek köttet. Avsluta med att tillsätta löken. Låt köttet få yta men fort- farande vara rött inuti. Servera genast tillsammans med den friterade potatisen, senapsyoghurt, rikligt med färsk 4 ägg ½ kruka persilja sallad till servering persilja, äggula och sallad. |