Sommaren 2017


Hej!
Augusti redan. Som vanligt vart tog hela Juli vägen? Tiden springer på i turbo fart. Mycket som hunnits med såklart.
Vi lyckades få till en himla bra höskörd. Så nu har hästarna fin mat till vintern. Eftersom hö ska vara torrt kan det vara lite kämpigt att få in rundbalar som blir fin. Då de måste ligga på åkern och torka minst 5 dagar. Men vi lyckades utan att få regn på hö. Tar man hö i småbalar kan man lägga det på en tork som torkar det sista. Så då behöver man inte lika många torkdagar på åkern. Och hö vill man ha upp på höskullen på en gång ifall det kommer regn. Så medans Micke pressade balarna körde jag ihop balarna och ställde dom på en vagn. Sen när vi var klara på kvällen fick jag till en himla fin bild på Lovis och Micke när dom sitter på en höbal :)
 
Har varit alldeles för dålig på att träna hundarna. Men än hinner vi. Har liksom inte hunnit med. Men det har inte gått någon nöd på dom. Desto gladare har dom blivit när vi väl gått ut och tränat. Provade skicka iväg båda hundarna på ett hämt. (När dom hämtar hela flocken en bit bort) funkade ganska bra. Rätt intressant att stå på håll och se hur olika mina två hundar jobbar. Kommer inte ihåg om jag skrev det sist. Men mina små valpar(Ross och Roya), som nu är stora ;) har varit på sina första tävlingar och båda har klarat vallhundsprovet och är nu Godkända vallhundar. Så himla roligt och så stolt över dom och deras tränare.
 
Andra skörden med ensilage vart väl lite sisådär. Det har ju knappt regnat en droppe. Så gräset har inte vuxit ett dugg. Men nu har grabbarna kört på skit på vallarna för att få lite fart på gräset. Så vi hoppas att tredjeskörden blir bra så vi får foder som räcker hela vintern. På vissa ställen verkar det riktigt illa med foder pga torkan. 
 
Ser ni bilden med två svarta kossor på? Den ena står väldigt nära mej när jag knäpper? Det är 224 och 307 Dora. Mor och Dotter. 224 var så brunstig så det var så svårt att få någon bild med båda på samma. För hon ville helst klättra upp i mitt knä. Brunstiga kossor ska man verkligen ha ett vakande öga på. Men till saken 307 är min första kviga!!! Alltså 224 var min första ko som jag seminerade. Jag minns det som igår. Det var nervöst när man skulle skicka i väg sin första dos. Och hon tog sej dräktig och 9 månader senare föddes 307. Miracle heter hennes pappa. Nu har alltså 307 kalvat och blivit mjölkko. De är en rätt häftig känsla.
 
Nu ni är jag helt slut, igår var jag upp till Rättvik på Classic car week och åkte raggarbil halva natten. Och idag har jag slängt runt och grejat. För vet ni?? Imorgon åker vi på SEMESTER!! Förstå! Hela min släkt drar till Grekland. Och Micke och Lovis ska med. Det ska bli så spännande och skönt. Vi har aldrig varit på någon semester tidigare. Så det blir första gången. Inte ens jag och Micke har varit iväg. Om man inte räknar med en hotellnatt och lantbruksmässan i höstas ;) Det ryktas om 38 grader. Så vi får nog ligga i poolen med en glass i handen en vecka ;)
Hoppas eran sommar har varit skön!
Också får ni ju inte glömma årets öppen gård i Jäderfors. Åk dit och kolla!!