Asiatisk soppa med ingefära- och chili crème fraiche

4 portioner

olja till stekning
5 salladslökar
200 g vitkål
250 g champinjoner
 
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 citrongräs
ca 5 dl vatten
100 g glasnudlar
4 dl Gefleortens crème fraiche ingefära och chili
salt och svartpeppar
½ kruka koriander
 

Hacka löken, vitkålen och svampen i stora bitar. Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs grönsakerna svettiga tillsammans med buljongtärningen.
 
Banka citrongräset och tillför kastrullen tillsammans med soja. Låt fräsa lite och slå sedan över vatten så det täcker grönsakerna precis. Låt koka upp och koka i ca 8 minuter.
 
Rör i crème fraichen och glasnudlarna. Låt koka upp igen och smaka sedan av med salt och peppar. Toppa den rykande soppan med färsk koriander.