Äppelkaka med citron & kardemumma
10 portioner
INGREDIENSER
125 g smör
1 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker
1 citron, skalet
1 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl mjölk
2–3 äpplen
1 tsk hela karde- mummakärnor 
2 ½ dl Gefleortens vaniljvisp

GÖR  HÄR
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna av. Vispa ihop smöret med socker, vaniljsocker och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda i vetemjöl och bakpulver.
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Skölj äpplena och skär i tunna klyftor. Stick ner i smeten. Mortla kardemumma- kärnorna och strö över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i drygt 30 minuter eller tills kakan har fått en gyllene färg.
Vispa under tiden vaniljvispen fluffig och servera tillsammans med den nygräddade äppelkakan.