Tomatfoccaia





 
INGREDIENSER

(Färdig foccaciamix går också att använda, följ då anvisningarna på förpackningen)

25 j jäst
3 dl vatten, ljummet
½ dl olivolja
2 msk flytande honung
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl special

1 dl Gefleortens creme fraiche
1 örpackning röda och gula körsbärs tomater
½ tsk torkad rosmarin
½ kruka färsk timjan
flingsalt

 
GÖR SÅ HÄR

Smula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, honung och salt.
Tillsätt mjölet under omrörning till en deg och knåda i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk
i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 

Häll upp degen på ett bakbord och lägg ut i en form, låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
Klappa in creme fraiche runt om och ovanpå degen strax innan den ska in i ugnen. Det ger en härlig 
knaprig yta. Täck med delade körsbärstomater, torkad rosmarin, repad timjan och flingsalt. 

Grädda brödet mitt i ugnen i 10 min eller tills det har fått en en fin färg. 

Smaklig spis!